Home / Reisinformatie / Afrika / Egypte / Wat te doen tijdens een Stedentrip Caïro

Wat te doen tijdens een Stedentrip Caïro

Benieuwd naar de leukste bezienswaardigheden in Caïro? Of overweeg je misschien wel een trip naar Caïro met kinderen? Over beide vertel ik je meer in dit blog.

Caïro is een megastad en kan lawaaierig, stoffig en bloedheet zijn, maar tegelijkertijd is het ook een enorm fascinerende bestemming. Niet alleen vanwege de oeroude historie maar ook vanwege het dagelijks leven op straat. Om wat meer achtergrond informatie te hebben bij de stad is een goede reisgids over Egypte wel zo handig. 

Tips Stedentrip Caïro

Goedkoop vliegen naar Caïro

Jammer genoeg vliegen er nog geen low-cost airlines naar Caïro en gaan toeristen charters naar de badplaatsen aan de Rode Zee. Dat maakt dat echt goedkoop vliegen naar Caïro geen optie is. Hoewel je soms met Egypt Air (rechtstreeks vanaf Amsterdam) al een retourticket hebt voor rond de 400,- euro. Vanaf Brussel kun je vliegen met Brussel Airlines en met Egypt Air. Vind je het geen probleem om over te stappen, dan kun je soms al tickets vinden voor 250,- retour. Vergelijk het aanbod en de prijzen via Skyscanner

Cairo bezienswaardigheden

Is Caïro veilig

Helaas heeft Egypte een historie van aanslagen. Dat is niet iets recent maar speelt al tientallen jaren. De meest dodelijk aanslag op toeristen in Egypte is nog steeds die in 1997 in Luxor waarbij 62 mensen omkwamen. Het reisadvies voor Caïro is al langere tijd “let op veiligheidsrisico”. Een reisadvies dat voor een groot deel van de wereld geldt. Toch valt het niet te ontkennen dat ik voor ons bezoek aan Caïro nerveuzer was dan voor sommige andere bestemmingen.

Ook de afgelopen jaren zijn er aanslagen geweest in de hoofdstad van Egypte. In december 2018 werden drie Vietnamese toeristen en een lokale gids gedood toen een bermbom afging bij hun bus. Terwijl in mei 2019 16 mensen gewond raakten bij een aanslag op hun toeristenbus. Maar later we eerlijk zijn, ook West-Europa is niet meer de veilige plek die het ooit was. 

We voelden ons in Caïro zeker niet onveilig. Als je op straat loopt, voelt dat niet anders dan elders. Check hier het actuele reisadvies voor Egypte.

De voornaamste irritatie in Egypte, en dus ook in Caïro, zijn de oplichters en de eindeloze verkopers. Hoewel je die wel vooral tegen komt op plekken waar ze weten dat veel toeristen komen zoals de piramides van Gizeh, Egyptisch museum en de terrasjes bij de Khan El-Khalili.

Van onze vorige Egypte reis hadden we wel een kleine fobie overgehouden aan taxi-chauffeurs, maar dankzij Uber is dat voorbij. Meestal sprak onze chauffeur maar een paar woorden Engels en kon die ons ook niet iets aanpraten. Een paar keer hadden we een taxi chauffeur die wel goed Engels sprak (vaak hoger opgeleiden die als tweede baan Uber chauffeur zijn) en dan hadden we fijne gesprekken en waarschuwden ze ons zelf: “Sorry, I have to drop you off here, walk straight to the ticket office and don’t buy any thing from men coming to talk to you”. 

Cairo bezienswaardigheden

Beste reistijd Caïro

Wij gingen de laatste keer in de zomervakantie naar Egypte. Dat zou ik absoluut niet aanraden maar het kwam nou eenmaal zo uit. Reken dan op temperaturen van meer dan 40 graden en veel smog.  

April, mei, september en oktober zijn fijne maanden om in Caïro te zijn met temperaturen rond de dertig graden. Daarom zijn de meivakantie of de herfstvakantie zeker erg geschikt.

In de winter is het koeler, vaak rond de twintig graden. Reizen tijdens de Ramadan in Egypte kan wel maar is wel wat lastiger met het vinden van restaurantjes, aan de andere kant zijn veel Egyptenaren zo slap dat de vervelende mannetjes ook geen energie hebben je lastig te vallen.  

Cairo bezienswaardigheden

Hoeveel dagen in Caïro?  

Het minimum wat je nodig hebt voor een stedentrip Caïro is wat mij betreft twee dagen maar ik adviseer je vier dagen uit te trekken voor de hoofdstad van Egypte. Zo kun je niet alleen bekende hoogtepunten zoals het Egyptisch museum en de Piramides van Gizeh bezoeken, maar ook minder bekende maar minstens zo interessante attracties. Wil je alles bezoeken wat we in dit blog noemen, dan heb je zeker zes dagen nodig. 

Cairo bezienswaardigheden

We zijn namelijk twee keer een aantal dagen in Caïro geweest. Wij bezochten de stad in 2004 toen we bijna twee weken rondreisden in Egypte. We boekten een vakantie van een week naar Hurghada, want dat was goedkoper dan losse tickets maar vroegen bij het boeken om een latere terugvlucht. We besteedden vier dagen in Hurghada en haalden ons duikbrevet, daarna lieten we de rest van de nachten in het hotel zitten en gingen al backpackend Egypte rond. We namen zelfs een nachttrein van Caïro helemaal naar het zuidelijke Aswan om vanuit daar de tempel van Abu Simbel te bekijken.

Natuurlijk hadden we niet alles gezien in Egypte maar wel de grootste hoogtepunten waardoor het voelde als een bestemming waar we wel klaar mee waren. Totdat ik in 2018 een uitnodiging kreeg om badplaats El Gouna te ontdekken en het daar super leuk had. Toen ik daarna zocht naar vliegtickets naar Tanzania en Egypt Air een van de goedkoopste aanbieders was, ontstond het idee om dan een stedentrip Caïro te maken tijdens deze reis met onze toen zesjarige dochter.

Toen we onze dochter vroegen wat ze ging vertellen op school over de vakantie was het “Dat ik de sfinx heb gezien, dat ik in een piramide ben geweest en dat ik mummies heb gezien” en pas daarna volgde de safari die we in Tanzania hadden gedaan. De vier dagen in Caïro hadden dus duidelijk erg veel indruk gemaakt. 

Cairo bezienswaardigheden

Rondreizen in Caïro

De makkelijkste manier om ons te verplaatsen in Caïro vonden wij een taxi. Neem alleen geen taxi die staat te wachten bij een toeristische bestemming. Die zetten je geheid enorm af. De paar keer dat we toch informeerden, kwamen er prijzen die 3 tot 4 keer hoger liggen dan normaal. Het beste kun je op zo’n plek naar de weg lopen en een langsrijdende taxi aanhouden. Zorg wel dat je zelf weet waar je heen moet en dit op je telefoon kunt laten zien. 

Nog beter, maak gebruik van Uber (maar dat kan natuurlijk alleen als je wifi hebt). Nooit gedoe over de prijs, je betaalt via de app en je kunt ook de fooi op die manier betalen. Bovendien weet de taxi direct waar je naar toe moet. Soms spreekt iemand geen woord Engels, de andere keer ontmoet je een boeiende hoogopgeleide Egyptenaar die dit erbij doet.

Er is in Caïro nu een metro, dat kan handig zijn op enkele routes. Bijvoorbeeld van Tahrirplein naar de Koptische wijk. 

Cairo bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden Caïro

Piramides van Gizeh

In Gizeh net buiten Caïro vind je “DE” piramides. De piramides in Egypte bezoeken is voor veel mensen toch de nummer 1 reden om een vakantie naar Egypte te boeken. Het antwoord op de vraag “Hoeveel piramides zijn er in Egypte” is niet te beantwoorden, want nog steeds worden er nieuwe ontdekt. Maar dat die hier op het plateau van Gizeh de meest aansprekende zijn, is wel zeker.

Cairo stedentrip piramides van gizeh

Het zijn de enige van de klassieke 7 wereldwonderen die nog staan. De grootste piramides van Egypte. Ook vind je hier de Sfinx. De piramide van Cheops is 137 m hoog en daarmee de grootste piramide in Egypte, die van Chepren is 136.5 m hoog en de van Menkaure 62m. Daarnaast zijn er nog een aantal kleinere piramides. Als je op de goede plek staat, kun je er negen zien. 

Cairo stedentrip piramides van gizeh

De piramides van Gizeh bezoeken is relatief eenvoudig. Al zul je je eerst door wat irritante mannetjes moeten worstelen. Niks kopen, of je naar links laten sturen (voor de nep ingang), maar gewoon doorlopen over de weg naar het ticket office. Hier kun je kiezen uit verschillende type entreebewijzen. Wij kozen deze keer voor het grootste ticket voor 500 EGP (≈€27 prijs 2019) waarmee je dan toegang krijgt tot het hele complex. Aangezien toegang tot de grote piramide alleen al een extra 360 EGP kost en onze dochter heel graag in een piramide wilde kijken, was dat voor ons de beste optie. Het goedkoopste ticket kost 160 EGP en geeft alleen toegang tot de site maar hiermee kun je dus niet in de piramides of in het bootmuseum. 

Cairo stedentrip piramides van gizeh

Het is super indrukwekkend om een rondje te lopen en de grootsheid van de piramides te ervaren. Wij zorgden dat we er direct bij opening waren, iets na 8.00 uur, mede vanwege de hitte van 40 graden in de zomer. We konden toch nog zo doorlopen en besloten eerst een kijkje te nemen in de grote piramide. Foto’s maken is officieel verboden maar wordt door iedereen overtreden. Netjes je camera in leveren maar”give me a tip and take your phone”, hetzelfde mannetje laat je voor een fooitje je telefoon houden.

Er is binnen in niet heel veel te anders zien dan de grote galerij. Het is binnen ook echt snikheet en het stinkt naar ammoniak. Onze dochter met haar zes jaar had het het makkelijkste van allemaal. Waar ik als volwassene in een gebogen houden door de stijgende gang moet lopen, liep zij gewoon rechtop. Het is meer het idee van in de piramide zijn, een extreem oud gebouw dat bijzonder is dan dat er echt wat te zien is. Helemaal nat van het zweet kwamen we ook weer buiten. 

Cairo stedentrip piramides van gizeh

Gelukkig zijn er mannetjes genoeg die water en snacks verkopen. Wel voor prijzen die aanzienlijk hoger liggen dan normaal in Caïro. Denk aan omgerekend 2 euro voor een fles water. 

De 43 m lange zonneboot die bij de piramide van Cheops is gevonden kan je vinden in het “Boat pits and museum”. De boot is nog helemaal intact en is gemaakt van cederhout samengebonden met touw. In dit museum is ook airco en zijn schonere wc’s dan elders, dus een goed rustpunt tijdens je bezoek aan de piramides van Caïro. 

Het hele piramide complex is echt groot. Natuurlijk is er ook nog de Sfinx die je niet mag missen ,maar er zijn ook enkele tombes waar je in kunt kijken. Mocht je je afvragen of het voor kinderen leuk is om de piramides te bezoeken, onze dochter vond het allemaal super interessant. Op haar verzoek gingen we zelfs nog twee piramides in. 

Cairo stedentrip piramides van gizeh
Cairo stedentrip piramides van gizeh

Toch merkten we dat het ook erg vermoeiend is. De afstanden zijn best groot en je loopt in de volle zon bij hoge temperaturen. Je zult ook constant aangesproken worden door mensen die je willen overtuigen een paard met wagen te huren. Wij waren eigenwijs en liepen toch de weg omhoog naar het panorama punt.

Daar zag ik mijn dochter verlangend kijken naar de kamelen. Ondanks dat Marcel het niet zo’n goed idee vond, besluiten we toch een kameel te huren. Wij gaan rijden en hij loopt mee door de woestijn terug naar de Sfinx. Overal staan bordjes dat een kamelentocht 350 EGP kost, maar toch worden ze wel goedkoper aangeboden. Vervolgens wordt je dan toch nog onder druk gezet om meer te betalen want die prijs is dan opeens alleen voor de kameel en niet voor het mannetje. Onze jongen bleef ook de hele tijd maar doorpraten en zeuren over “good guide, good tip”. Toen we aangaven dat voor ons een good guide was gewoon in stilte lopen, hield die welgeteld een minuut zijn mond. Marcel irriteerde zich dus kapot want zoals gewoon in Egypte praten mannen tegen mannen. Maar mijn dochter vond het geweldig om op een kameel door de woestijn te lopen en eerlijk is eerlijk, ik ben ook heel blij met de foto’s. 

Cairo stedentrip piramides van gizeh

Egyptisch museum, Grand Egyptian museum en National Museum of Egyptian Civillization

Er wordt al jaren gesproken over de verhuizing van een deel van de collectie van het Egyptische museum (waaronder de topattractie de Toetanchamon grafvondsten) uit de stad naar een nieuwe locatie bij de piramides. Tijdens ons bezoek in de zomer van was het nieuwe gebouw, het “Grand Egyptian Museum”, nog steeds in aanbouw en zag er echt nog niet klaar uit, maar wel alsof het enorm gaat worden. Toch waren enkele ruimtes in het oude museum al leeg gemaakt en de voorwerpen verhuisd. Ook de mummies zullen in de komende tijd verhuisd worden maar naar het National Museum of Egyptian Civilization. Een nieuw museum op een redelijk onhandige locatie.

Als je specifiek bepaalde stukken wil zien is het handig om vooraf te checken op welke locatie deze zich bevinden.

cairo egyptisch museum
cairo egyptisch museum

Het Egyptisch museum is zo groot en zo vol met spullen dat ik er onrustig van wordt. Vorige keer probeerden we zoveel mogelijk te zien, deze keer hadden we een beter plan en kozen we bewust enkele zalen uit. Hoogtepunt voor onze dochter waren zonder twijfel de mummies. “Mama als ik dood ga, kan ik dan ook een mummie worden en in een museum?”. Dat lijkt haar wel leuk dat mensen dan kunnen komen kijken. 

Bij de Tutankhamun collectie is het natuurlijk heel druk, maar ook daar moet je een kijkje nemen. Minstens zo interessant maar een stuk rustiger zijn de grafgiften die werden gevonden in het graf van Yuea en Thuya (de ouders van de moeder van Farao Akhenaton).

Uitleg in het Engels is summier, dus ben je echt super geïnteresseerd neem dan zeker een boekje mee met extra uitleg. Je kunt hier prima de hele dag rondkijken, maar wij vonden een paar uur voldoende. 

cairo egyptisch museum

Khan El-Khalilli  Soek

De Khan El-Khalilli is een enorm gebied vol met markten. Dit mag dan een van de bekendste bezienswaardigheden in Cairo zijn, het is zeker geen toeristen attractie. Op een klein stukje met veel souvenirs winkels na rondom het plein voor de Al Hussein moskee is deze markt er voor de lokale bevolking. Kleding, kruiden, elektronica, schoenen, alles is hier te koop. Hier rondlopen is snel opzij springen voor mensen die met zware goederen voorbij komen, je neus dichtknijpen bij de vis en met een glimlach op je gezicht onderhandelen. Als je wat verder vanaf het toeristische deel komt, staan er trouwens vaak gewoon prijzen op de producten. Dus het is altijd handig daar even te kijken zodat je weet wat je souvenir of kleurige jurkje zou moeten kosten. 

Khan El-Khalilli  Soek
Khan El-Khalilli  Soek

Ga je wat drinken bij een van de restaurantjes bij de Al Hussein moskee dan zul je constant aangesproken worden om wat te kopen. Verderop op de markt is de sfeer relaxter. Toch vonden wij het ook erg leuk om juist hier te zitten en het leven voorbij te zien trekken. 

Aan de overkant van de weg zit de Al Azhar moskee die je ook als niet-moslim kunt bezoeken. Ondanks dat ik toch echt netjes gekleed was met bedekte knieën en schouders kreeg ik alsnog een “wit laken” aan zodat er echt geen streepje huid meer te zien was. De moskee is wel erg mooi van binnen. 

cairo moskee

Koptische wijk

De Koptische wijk van Caïro staat ook wel bekend als het Oude Caïro. Je kunt in deze christelijke wijk veel verschillende kerken bezoeken, een synagoge, resten uit de Romeinse tijd en het Koptisch museum. Een museum met met name religieuze kunst zoals iconen. De mooie moskee in deze wijk de Amr ibn al-As  is ook te bezoeken door niet-moslims. 

Cairo koptische wijk

Het is een prettige wijk om rond te lopen en vlakbij de Nijl. Maar vanwege veiligheidsredenen is er wel veel beveiliging en zeker rondom feestdagen zoals het Koptisch nieuwjaar wordt afgeraden hier te komen. 

De bekendste kerk is de zogenaamde “Hangende kerk”, een kerk die deels gebouwd is op resten van een Romeins fort uit de 4e eeuw. De mooiste kerk vonden wij de kerk van St. Sergius. Hier kijk je echt je ogen uit met al het houtsnijwerk. 

Cairo koptische wijk

Al Azhar Park

Heb je het even helemaal gehad met de drukte in Cairo? Zoek een groene plek op zoals het grote Al Azhar Park wat ook goed te combineren is met een bezoek aan de Citadel. Je betaalt een kleine entreeprijs voor het park en mede daarom is het denk ik heerlijk rustig en erg schoon. 

Al Azar park cairo

Er is hier ook een gedeelte met speeltoestellen maar die staan jammer genoeg in de volle zon en zijn overdag echt niet bruikbaar. In het goed onderhouden park kun je wandelen langs de fonteinen of er zoals onze dochter doorheen rennen. Er zijn mooie lanen met veel groen en je hebt uitzicht op de Citadel. Er zijn in het park meerdere cafés en restaurantjes. Wij drinken wat bij het erg mooi gelegen Studio Misr Al-Azhar Park in een erg mooi open pand. Later eten we een hapje bij het Lakeside restaurant aan het meer. Waar het eten gelukkig een stuk beter is dan het stoffige en toch wel wat slecht onderhouden restaurant ons op het eerste gezicht laat vermoeden. In het meer zitten veel vissen, en het personeel brengt zelfs nog wat extra brood wanneer ze zien hoe leuk onze dochter het vindt de vissen te voeren. 

Al Azhar Park

Caïro Citadel

Ook de Salah el Din Citadel is een relatief rustige plek in het drukke Caïro. Binnen de muren van de oude citadel zijn diverse moskeeën zoals de Moskee van Mohammed Ali en de Al-Nasser Mohammed Ibn Kalawoun Moskee. Vooral de eerste is van binnen echt heel erg mooi en daarom ook een geliefde plek om te fotograferen.

Cairo citadel
Cairo citadel

Er zijn verschillende uitkijkpunten in de Citadel vanwaar je een fraai uitzicht hebt op de stad Cairo. Zelfs de piramides van Gizeh zijn dankzij de hoge ligging van de Citadel nog te zien. In de Citadel zijn ook enkele musea zoals het militair museum, maar die hebben we zelf niet bezocht. 

Cairo citadel

Dagtrip naar Memphis, Sakkara en Dashur 

In de omgeving van Caïro vind je nog een aantal andere boeiende bezienswaardigheden. Je kunt deze het makkelijkste bezoeken door een taxi voor een dag te huren of je aan te sluiten bij een tour. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid van de populaire tour.

Memphis vonden we eigenlijk wat tegenvallen. Er is weinig bewaard gebleven van de voormalige hoofdstad van het Egyptische Rijk, al is er nog wel een enorm beeld van Ramses II te zien.

Dagtrip naar Memphis, Sakkara en Dashur

Bij Sakkarra bezochten we de gestapte Piramide van Djoser. Een prototype van alle piramides die later gebouwd werden. Minstens net zo interessant als de piramide is het begrafenis complex eromheen. Zeker wanneer je niet naar Luxor kunt gaan, krijg je hier toch een idee van hoe graftombes eruit zagen. Een aantal tombes hebben afbeeldingen van het dagelijkse leven die tijd.

Onze laatste stop Dashur is echt midden in de woestijn. De gebogen piramide was de eerste poging na de bouw van Djoser om een piramide te maken met een gladde helling. Halverwege bleken ze de hellingsgraad aan te moeten passen. Vandaar de rare knik. De gebogen piramide ligt in militaire zone en was daarom niet van dichtbij te bekijken. Maar sinds 2019 is dit gebied en de piramide opengesteld voor toeristen.  

Dagtrip naar Memphis, Sakkara en Dashur

De rode piramide was de eerste echte piramide in de vorm die we nu kennen. Bij de rode piramide kun je een stukje opklimmen en vervolgens daal je af om de grafkamer te bezoeken. Mocht je niet in de piramides van Gizeh zijn geweest, dan zou ik dat zeker doen. 

Wat te doen in Caïro met kinderen

Natuurlijk ga je tijdens je vakantie naar de bekende bezienswaardigheden in Caïro. Daarnaast vind je het misschien nog wel leuk om iets te doen in de stad speciaal voor gezinnen. Hoewel, als je zoals wij verblijft in een hotel met groot zwembad dat ook al leuk genoeg kan zijn voor een middagje vermaak na een ochtend sightseeing. 

Pharaonic Village

Het Pharaonic Village is een soort openluchtmuseum over het oude Egypte. Je krijgt een kijkje in het dagelijks leven maar kunt bijvoorbeeld ook een rondlopen in een model van het graf van Tutankhamon.

Het faraonische dorp werd gebouwd en ontworpen door Dr. Hassan Raggab een ingenieur en egyptoloog die er in slaagde om de vergeten kunst van het maken van papyrus te herintroduceren. Hij verbouwde deze plant op een eiland in de Nijl bij Gizeh en dat is ook de locatie van het dorp. 

Pharaonic Village

De entree bevindt zich wel op het vasteland. Daar moeten we kiezen uit verschillende entree opties. Dit zijn combi’s van musea (of onbeperkt), met lunch of zonder en met of zonder boottocht. Marcel had ergens gelezen dat de boottocht erg leuk is dus we kiezen die optie met lunch. Achteraf blijkt het een andere boottocht te zijn die zo leuk is en stelt de lunch weinig voor. Er zijn op het eiland genoeg restaurantjes waar je zelf wat kunt bestellen. Ik zou je dus adviseren te kiezen voor de opties zonder boottocht en zonder lunch en met maximaal 3 musea. De village tour, het knutselen en de tombe van Tutankhamon zijn wel echt de moeite waard en kun je doen in een halve dag. 

Pharaonic Village cairo

De leuke boottocht is direct de manier om naar het eiland te komen. We verlaten het drukke Caïro en varen door de rustige kanaaltjes. Onderweg laten acteurs scenes zien uit het dagelijks leven in Egypte in die tijd. Ook wordt getoond hoe heel veel producten werden gemaakt. 

Na de relaxte boottocht is het tijd voor de village tour met een goed Engelssprekende gids. Ze neemt ons mee naar een woning van de elite uit die tijd en naar een simpele boerenwoning. Onze dochter weet wel welk huis ze mooier vindt. 

Daarna kunnen we vrij rondlopen over het eiland. Wat dankzij het vele groen en water echt voelt als een kleine oase in het snikhete en stoffige Caïro. Natuurlijk zijn er winkeltjes maar niemand is opdringerig. We laten nog een grappige foto maken in Egyptische kledij. 

Pharaonic Village cairo

Op het eiland zijn ook meerdere musea en bij de entree moesten we dus al kiezen welke we wilden bezoeken. We kozen voor de combi mummificatie museum, Piramides en de Sfinx en het uitvindersmuseum. De musea stellen eerlijk gezegd weinig voor. Het zijn ruimtes die vergelijkbaar zijn met een klaslokaal, waarbij de eerste twee nog wel aardig zijn door de replica’s maar het uitvindersmuseum bestaat uit foto’s aan de muren van mensen zoals Nikola Tesla en Steve Jobs.

Pharaonic Village cairo

Het model van het graf van Tutankhamon in Vallei der koningen is wel interessant. Je kunt zien hoe het alles erbij lag toen het ontdekt wordt. Precies nagemaakt op basis van de foto’s van toen. Wanneer we later in de week naar het Egyptische museum gaan kan onze dochter zich echt een voorstelling maken bij de voorwerpen.

Er is in het Pharaonic Village ook een klein pretparkje met bijvoorbeeld botsauto’s (tegen betaling) maar dit ziet er allemaal nogal slecht onderhouden uit. Bovendien staat dit dan net als de speeltoestellen in de volle zon en kan je er echt niet in gaan zitten zonder je te verbranden. Ook het kinderboerderij gedeelte vinden we wat zielig. 

Pharaonic Village cairo

Gelukkig kan onze dochter wel knutselen. Ze mag kiezen uit verschillende dingen om te doen en ze kiest voor het beschilderen van een beeldje en het inkleuren van een stuk papyrus met haar naam. Een leuke afsluiting van ons bezoek aan het Pharaonic Village. 

Kidzania Cairo

Caïro heeft een tweetal vestigingen van Kidzania. Mocht je veel tijd hebben in de stad of iets zoeken waar je kinderen echt uren zoet zijn dan kan ik je Kidzania zeker aanraden. Hoewel we de locatie in Caïro niet bezocht hebben, zijn we wel bekend met het concept en bezochten we meerdere andere Kidzania vestigingen en de basis is overal hetzelfde.

Kinderen kunnen bij Kidzania beroepen spelen, maar dan heel levensecht. Inclusief kleding en onder begeleiding van een medewerker. Met die beroepen verdienen ze “geld” wat ze weer kunnen uitgeven voor kleine cadeautjes of voor andere beroepen. Wees bijvoorbeeld een brandweerman of een tandarts en wordt vervolgens juwelier en besteed je geld om kralen te kopen en een ketting te maken. Voor een bezoek aan Kidzania mag je wel een halve dag uittrekken.

Kuala lumpur kidzania

Dierentuin Caïro

Er zijn in Caïro meerdere dierentuinen zoals de Gize Zoo en het Gabalaya Park & Aquarium maar die krijgen erg slechte beoordelingen. In 2018 werd de dierentuin er zelfs van beschuldigd een ezel te hebben geschilderd om op een zebra te laten lijken en zo te verdoezelen dat de zebra’s gestorven waren. 

De enige dierentuin in de omgeving van Caïro welke nog enigszins aan te raden is het Africa Park, een safaripark anderhalf uur buiten de stad. 

Speeltuinen in Caïro

We zijn op meerdere plekken in Caïro speeltuinen tegen gekomen zoals in het Al Azhar park. Jammer genoeg zijn ze overdag veel te heet om in te spelen. Je zou je echt branden aan de glijbaan. Een indoor speeltuin is dan een beter idee en daarvan zijn er in Caïro genoeg. Een van de grootste is Billy Beez Cairo in de Mall of Arabia, andere opties zijn Cheeky Chimps -Sheikh Zayed of Bounce in new Caïro.

speeltuinen in Cairo

Hotels in Caïro

In Caïro wonen meer dan 20 miljoen mensen. De stad is dan ook een stuk uitgestrekter dan veel mensen verwachten. Tel daarbij de vaak verstopte wegen en het is opeens veel logischer om tijdens je stedentrip Caïro niet te kiezen voor een hotel maar voor meerdere plekken. Tijdens onze eerste keer Caïro deden we dat niet maar nu wel en we bleven 2 nachten in Gizeh en 2 nachten in bij het Tahrir plein en dat beviel erg goed. Vanuit Gizeh konden we lopend naar de piramides en gingen naar het Phaoric village en we besteedden veel tijd in het zwembad. Vanaf het Tahrir plein konden we lopend naar het Egyptisch museum en was het een korte taxi rit naar de andere bezienswaardigheden in Caïro. 

Hotel bij de piramides

In Gizeh sliepen we in het Méridien Pyramids Hotel & Spa. Een prettig, comfortabel vijfsterrenhotel dat een stuk minder kost dan je zou verwachten. Slapen en zwemmen met uitzicht op de piramides echt bijzonder. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid.

Een vergelijkbaar hotel met net wat meer luxe is het Marriott Mena House. Liever juist een wat goedkoper hotel in Gizeh maar wel met een top locatie, check dan het Great Pyramid Inn hostel

Hotel bij Tahrir Square

Ook in de buurt van Tahrir Square zijn vele luxe hotels. Wij kozen hier zelf juist voor een betaalbaar hostel omdat we wisten dat we vooral veel op pad zouden zijn en we de dagen daarvoor dus al zwembadtijd hadden.

We verbleven in een drie-persoonskamer bij het Tahrir Hostel, een simpel, rustig en netjes hostel met een goede locatie. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid

Liever toch wat meer luxe, het Steigenberger Hotel El Tahrir Cairo is een uitstekend vier sterren hotel met goede faciliteiten en locatie. 

cairo hostel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top